JYUn OA-sopimukset kustantajittain

American Chemical Society

Artikkelin vastaavana kirjoittajana (corresponding author) toimiva Jyväskylän yliopiston tutkija voi julkaista artikkelinsa avoimesti American Chemical Societyn lehdissä avoimena open access -krediiteillä CC BY -lisenssillä.  Krediittiä käyttäessään kirjoittaja saa julkaista artikkelinsa avoimena ilman APC-maksua. Krediitin voi saada artikkeliin, joka hyväksytään julkaistavaksi nykyisen sopimuskauden 1.1.2018-31.12.2020 aikana.

Ilmaisia krediittejä on vuosittain käytössä rajallinen määrä. Yhdellä krediitillä voi julkaista yhden OA-artikkelin.

OA-krediittejä voi käyttää ACS:n tilausmaksullisiin lehtiin sekä ACS:n täysin avoimiin lehtiin (ACS Central Science, ACS Omega). Krediittejä voi käyttää kaikkiin muihin artikkelityyppeihin, mutta ei e-kirja-artikkeleihin. ACS lehtilista (pdf)

OA-krediittejä voi käyttää ACS-aineiston tilaajaorganisaatioon affilioitunut vastaava kirjoittaja (corresponding author), joka on yhteydessä ACS:aan vertaisarviointiprosessin aikana. Kirjoittajan tulee käsikirjoitusta jättäessään määrittää affiliaatio organisaatioonsa ja käyttää jyu.fi-loppuista sähköpostiosoitettaan. ACS tunnistaa kirjoittajan oikeuden ilmaiseen kredittiin affiliaatiotietojen ja sähköpostin perusteella.

Ohjeet vastaavalle kirjoittajalle

Kun lähetät artikkelisi ACS:n Paragon Plus-järjestelmässä, sinun täytyy editoita profiilisi, valita oikea organisaatio alasvetovalikosta ja syöttää järjestelmään organisaatiosi sähköpostiosoite, jos se ei jo ole järjestelmässä. ACS tarkistaa affiliaatiosi ja sähköpostiosoitteesi perusteella, oletko oikeutettu maksuttomaan OA-julkaisemiseen. Jos olet aiemmin käyttänyt jotain muuta sähköpostiosoitetta, päivitä järjestelmään organisaatiosi sähköpostiosoite.

 • Kun ACS on hyväksynyt artikkelisi julkaistavaksi, lähettää ACS Publications sinulle hyväksymiskirjeen, jossa on linkki Copyright Clearance Centerin RightsLink-järjestelmään.
 • Kirjaudu RightsLinkiin ja valitse organisaatio, johon olet affilioitunut. Huom! vain ylläolevalla listalla oleviin organisaatioihin affilioituneet vastaavat kirjoittajat ovat oikeutettuja maksuttomiin OA-artikkeleihin FinELibin sopimuksella.
 • Valitse: Seek Funding From FinELib
 • Jos tilaat muita artikkeliin liittyviä palveluita (esim. värikuvia) ACS laskuttaa sinua niistä. FinElibin open access -krediitit kattavat vain artikkelimaksun (APC).
 • Lähetä tilaus.
 • Saat sähköpostitse vahvistuksen, että OA-rahoituspyyntösi on vastaanotettu.
 • Saat erillisen sähköpostiviestin, jossa kerrotaan, onko OA-pyyntösi hyväksytty vai hylätty.
 • Jos OA-pyyntösi on hyväksytty, ACS julkaisee artikkelisi CC BY-lisenssillä.

ACS lähettää vastaavalle kirjoittajalle linkin julkaistuun versioon. ACS tallentaa lopullisen version CCBY-lisenssillä US Pub Med Central -arkistoon, josta se replikoituu automaattisesti Europe Pub Med Central -arkistoon.

Jos OA-rahoituspyyntöäsi ei ole hyväksytty tai kaikki maksuttomat OA-krediitit on jo käytetty, kun artikkelisi hyväksytään julkaistavaksi, sinulla on oikeus julkaista artikkelisi avoimena muilla ACS:n tarjoamilla OA-optioilla. Voit myös julkaista artikkelin maksumuurin takana.

BioMed Central & SpringerOpen (open access -lehdet)

Avoimen tiedon keskus maksaa BioMed Centralin ja SpringerOpen-palvelun kirjoittajamaksuista 50 %. Toinen 50 % maksusta jää kirjoittajalle/laitokselle. Alkuperäisestä kirjoittajamaksusta saadaan lisäksi 5 % alennus.

Kun artikkelisi hyväksytään julkaistavaksi, kustantaja huolehtii prosessin etenemisestä. Julkaisumaksusta vähennetään ensin alennus (5 %) ja loppuosa jaetaan kahteen osaan niin, että toinen osa (50 %) veloitetaan Avoimen tiedon keskuksen ylläpitämältä tililtä ja toisesta puolesta lähetetään lasku tutkijalle tai laitokselle. Laskutusosoitteen voi yhteyshenkilö (corresponding author) sopia kustantajan kanssa.

Lisätietoa: Submission guidelines for members

Yliopiston VAT-numero on: FI02458947.

Cogitatio Press

JYU on liittynyt Cogitatio Pressin instituutiojäseneksi 11.10.2018 alkaen. JYU:n tutkijat voivat julkaista artikkelinsa Cogitatio Pressin lehdissä avoimena ilman julkaisumaksua.

Elsevier

Artikkelin vastaavana kirjoittajana (corresponding author) toimiva Jyväskylän yliopiston tutkija voi halutessaan julkaista artikkelinsa avoimena 50 % alennuksella. Alennuksen piiriin kuuluu yli 1 500 hybridilehteä ja yli 100 open access -lehteä. Lehtilistan näet täältä.

Elsevierin APC-maksut vaihtelevat lehdittäin, alennus lasketaan listahinnoista. Listahinnat löytyvät kootusti Elsevierin APC-listahinnastosta ja ovat myös näkyvissä kunkin lehden omalla sivulla. HUOM! Vastaavan kirjoittajan tulee varmistaa rahoitus alennetulle APC-maksulle.

Ohjeet vastaaville kirjoittajille:

1) Kun artikkeli, jossa olet vastaavana kirjoittajana (corresponding author), on hyväksytty, Elsevier lähettää sinulle sähköpostin, jossa on sinua pyydetään täyttämään Rights and Access Information form.

2) Jos haluat julkaista artikkelin avoimena, muista ensin varmistaa, että sinulla on rahoitus alennetulle APC-maksulle.

3) Valitse Elsevierin Rights and Access Information formilla:

 • Kohdassa Corresponding Author's Organization: Kirjoita organisaatiosi nimi (englanniksi) ja valitse järjestelmän tarjoamista vaihtoehdoista oikea. Jos et löydä organisaatiosi nimeä, ota yhteyttä Avoimen tiedon keskukseen.
 • Täytä tarvittaessa kohtaan Add Co-author Details muiden kirjoittajien tiedot ja kohtaan Funder Details tutkimuksen rahoittajan tiedot.
 • Julkaisuvaihtoehdot (tämä valikko näkyy, mikäli lehti on tilausmaksullinen hybridilehti): Gold Open Access (=artikkeli julkaistaan kaikille avoimena) ja Subscription (=artikkeli näkyy vain lehden tilaajille). Kun haluat julkaista artikkelisi avoimena, valitse Gold Open Access.
 • kohdassa Select your user license: Valitse kumpaa cc-lisenssiä haluat käyttää. Molemmissa vaihtoehdoissa omat artikkelin hyödyntämisoikeutesi ovat valitsemasi lisenssiehtojen mukaiset. Vaihtoehdot ovat:
  • CC BY 4.0 (Nimeä) Creative Commons kuvaa lisenssiä näin: Tämä lisenssi sallii muiden levittää, remiksata ja tuunata teostasi sekä luoda sen pohjalta uusia teoksia, myös kaupallisessa tarkoituksessa, kunhan sinut mainitaan alkuperäisenä tekijänä.
  • CC BY-NC-ND 4.0 (Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia) Creative Commons kuvaa lisenssiä näin: Sallii teoksesi jakamisen muille, kunhan sinut mainitaan tekijänä. Teostasi ei tällöin kuitenkaan saa muuttaa millään tavoin, eikä sitä saa hyödyntää kaupallisesti. Huomaathan, että valitessasi tämän rajoitetumman CC BY-NC-ND 4.0 lisenssin jäävät muuttamis- ja kaupallisen käytön oikeudet Elsevierille.
 • Täytä lomake loppuun.

4) Elsevier julkaisee artikkelin avoimena.

5) Avoimen tiedon keskus saa viestin, että olet valinnut avoimen julkaisemisen artikkelisi julkaisutavaksi ja vahvistaa affiliaatiosi Elsevierille.

6) Saat laskun APC-maksusta. Tarkistathan, että laskun summa on oikein (50% lehden APC-listahinnasta).

Emerald

Artikkelin vastaavana kirjoittajana (corresponding author) toimiva Jyväskylän yliopiston tutkija voi halutessaan julkaista artikkelinsa Emeraldin lehdissä avoimena ilmaisilla open access -vouchereilla CC BY-lisenssillä.

Voucheria käyttäessään kirjoittaja saa julkaista artikkelinsa ilman APC-maksua. Voucherin voi saada artikkeliin, joka hyväksytään julkaistavaksi sopimuskauden aikana (1.1.2018–31.12.2020). Ilmaisia vouchereita on vuosittain käytössä rajallinen määrä.

Vouchereita voi käyttää kaikkiin Emerald Premier-paketin nimekkeisiin (lehtilista.xlsx) sekä Emeraldin ainoaan täysin avoimeen nimekkeeseen International Journal of Climate Change Strategies and Management.

Vouchereita voi käyttää seuraaviin artikkelityyppeihin: Research Paper, Viewpoint, Technical Paper, Conceptual Paper, Case Study, Literature Review ja General Review

Ohjeet vastaavalle kirjoittajalle (corresponding author)

Kun jätät käsikirjoituksesi kustantajalle ScholarOne järjestelmässä (submittointi), käytä organisaatiokohtaista sähköpostiosoitettasi. Emerald tunnistaa oikeutesi ilmaiseen open access -voucheriin sähköpostidomainistasi. Mikäli järjestelmässä on ennestään joku muu sähköpostiosoitteesi, muuta se.

Ilmoita kiinnostuksestasi käyttää ilmainen voucher, mikäli artikkelisi hyväksytään julkaistavaksi. Tee tämä kohdassa Step 4: Details and Comments. Rastita kohta ”Yes, I want to publish my article as Open Access and my institution is eligible for a prepaid APC-voucher”.

Kun artikkeli, jossa olet vastaavana kirjoittana, on hyväksytty, saat hyväksymiskirjeen (acceptance letter) ScholarOnen kautta. Lisäksi saat 30 päivän kuluessa hyväksymiskirjeestä linkin CC BY-lisenssiin, joka sinun tulee täyttää ja allekirjoittaa sekä palauttaa sähköpostitse lehden editorille.

Mikäli käy niin, että voucherit ovat kuluneet loppuun siinä vaiheessa, kun artikkelisi hyväksytään, on sinulla oikeus ohjata kustantaja julkaisemaan artikkeli maksumuurin takana (tai vaihtoehtoisesti huolehtia APC-maksun maksamisesta).

Open Book Publishers

Jyväskylän yliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat lukea ja ladata vapaasti kaikkia Open Book Publishersin kirjoja.

Lista OBP:n kirjoista.

Open Library of Humanities

Open Library of Humanities on voittoa tavoittelematon open access -julkaisemiseen keskittynyt organisaatio, jonka rahoittajina toimii kansainvälinen yliopistojen ja kirjastojen konsortio. OLH:n tukemissa lehdissä julkaistaessa kirjoittajalle ei pääsääntöisesti tule julkaisumaksuja.

Open Library of the Humanities - A better path to open access for the humanities

Royal Society of Chemistry

Tutkijat voivat julkaista artikkelinsa avoimina Royal Society of Chemistryn (RSC) lehdissä ilman erillistä maksua. Avoin julkaiseminen on tutkijalle ilmaista, sillä kustannukset on katettu osana FinELib-konsortion sopimusta.

Olet oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen RSC:n lehdissä, kun

 • Artikkelisi julkaistaan RSC:n hybridilehdessä:
 • Olet artikkelisi vastaava kirjoittaja (corresponding author)
 • Artikkelisi on hyväksytty ajalla 1.1.2020 – 31.12.2021
 • Olet JYU:n tutkija/opiskelija.
 • Alennukseen oikeutetut tutkijat/opiskelijat tunnistetaan sähköpostiosoitteen perusteella. Kun lähetät artikkelisi RSC:lle, muista käyttää oman organisaatiosi sähköpostiosoitetta.

Ohjeet vastaavalle kirjoittajalle

 • Kun artikkelisi on hyväksytty, saat RSC:ltä sähköpostin, jossa on linkki lisenssijärjestelmään.
 • Näet järjestelmässä artikkelin lähetyksen yhteydessä antamasi tiedot.
 • Klikkaa Start now.
 • Valitse Gold Open Access Publication. Tarkista, että sinut on tunnistettu järjestelmässä oikein, eli että tässä kohdassa lukee FREE - No payment required. Tunnistus tapahtuu antamasi sähköpostiosoitteen perusteella.
 • Valitse lisenssi CC BY (suositus) tai CC BY-NC.
 • Hyväksy lisenssiehdot.

SAGE

JYU:n tutkijat voivat julkaista artikkelinsa avoimena CC-BY-lisenssillä

Voit käyttää Sagen OA-julkaisemisen etuja, kun:

 • artikkelisi on hyväksytty julkaistavaksi 1.1.2020 - 31.12.2022 jossain yllä listatuista Sagen lehdistä
 • olet JYU:n tutkija tai opiskelija
 • olet artikkelisi vastaava kirjoittaja (corresponding author)

Ohjeet artikkelien julkaisemiseen avoimena Sagen lehdissä

 1. Sage tunnistaa oikeutesi maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen hybridilehdissä tai avoimeen julkaisemiseen 20 % alennuksella Gold OA-lehdissä ensisijaisesti sen organisaation perusteella, jonka olet valinnut pudotusvalikosta ScholarOne-järjestelmässä käsikirjoituksesi lähetysvaiheessa. Jos et valitse organisaatiota pudotusvalikosta, vaan kirjoitat sen itse, Sage käyttää tunnistamiseen sähköpostiosoitettasi.
 2. Kun artikkelisi on hyväksytty julkaistavaksi, allekirjoita Sage’s Journal Contributor’s Publishing Agreement tavalliseen tapaan. Sage tarvitsee tämän sopimuksen, jotta artikkelisi voidaan julkaista.
 3. Kun Sage on vastaanottanut artikkelisi, se lähettää sinulle ja muille artikkelin kirjoittajille sähköpostin, jossa ilmoitetaan oikeudestasi maksuttomaan avoimen julkaisemiseen tai oikeuteen julkaista avoimena alennuksella. Sähköpostissa on mukana linkki Sagen SOAP-järjestelmään (Sage's Open Access Portal). Kuka tahansa artikkelin kirjoittajista voi edetä linkistä seuraavaan vaiheeseen.
 4. Hybridilehtien osalta sinulla on 14 päivää aikaa käydä SOAP-järjestelmässä hyväksymässä artikkelisi avoin julkaiseminen. Jos avointa julkaisemista ei tänä aikana hyväksytä, Sage julkaisee artikkelin maksumuurin takana ja menetät maksuttoman avoimen julkaisemisen edun. Saat Sagelta muistutusviestin 7 päivän kuluttua ensimmäisestä viestistä.

Ohjeet SOAP-järjestelmän käyttöön: Artikkelien julkaiseminen avoimena Sagen lehdissä.

Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä Sagen asiakaspalveluun osoitteella openaccess@sagepub.com.

SCOAP3

SCOAP3 on CERNin johtama open access-hanke, jossa suurenergiafysiikan keskeiset lehdet muutetaan OA-julkaisuiksi. Avoimen tiedon keskus on yksi hankkeen rahoittajista, ja myös JYU:n tutkijat voivat julkaista artikkelinsa SCOAP3-lehdissä ilman APC-maksua.

Lista SCOAP3-lehdistä ja lehtikohtaiset ohjeet: https://scoap3.org/phase2-journals/.

Springer (hybridilehdet)

Springer Naturen kanssa on solmittu sopimus, joka sisältää oikeuden julkaista artikkeleita avoimena Springerin hybridinimekkeissä sopimuskauden 1.10.2018-31.12.2020 aikana. 

HUOM! Maksuttomia avoimia artikkeleita on käytettävissä rajallinen määrä. Ilmaiset artikkelit tulevat loppumaan lokakuun 2020 aikana.

Mikäli ilmaisia artikkeleita on jäljellä siinä vaiheessa kun kirjoittajan artikkeli hyväksytään julkaistavaksi, ei kirjoittajan tarvitse maksaa kirjoittajamaksua (article processing charge, APC-maksu), vaan se sisältyy konsortiosopimuksen hintaan.

Artikkelin vastaava kirjoittaja (corresponding author), joka on affilioitunut Jyväskylän yliopistoon, voi hyödyntää sopimukseen sisältyvää oikeutta julkaista artikkelinsa avoimena.

Sopimus kattaa Springerin hybridilehdet, ks lista (xlsx) nimekkeistä. Sopimus koskee seuraavia artikkelityyppejä: Original Paper, Review Paper, Brief Communication ja Continuing Education.

Ohjeet vastaavalle kirjoittajalle:

Artikkelin ns. standard workflow (Suurin osa lehdistä noudattaa tätä workflowta, voit tarkistaa nimekekohtaisen tiedon nimekelistasta)

 1. Kun artikkelisi on hyväksytty julkaistavaksi, saat kutsun Springerin My Publication-järjestelmään.
 2. Valitse järjestelmässä sen tilaajaorganisaation nimi, johon olet affilioitunut. Nimet ovat englanniksi. Jos nimeä ei löydy listalta, syötä kenttään kaupunki tai maa, jolloin järjestelmä ehdottaa sinulle organisaatioita.
 3. Tämä jälkeen näet sopimuksestamme kertovan Green Boxin (tässä esimerkkinä Aalto yliopisto).
 4. Hyväksy lehtinimekkeen käyttämä avoimen julkaisemisen lisenssi (CC BY tai CC BY-NC nimekkeestä riippuen)
  1. CC BY 4.0 (Nimeä)  Creative Commons kuvaa lisenssiä näin: Tämä lisenssi sallii muiden levittää, remiksata ja tuunata teostasi sekä luoda sen pohjalta uusia teoksia, myös kaupallisessa tarkoituksessa, kunhan sinut mainitaan alkuperäisenä tekijänä.
  2. CC BY-NC 4.0 (Nimeä-EiKaupallinen) Creative Commons kuvaa lisenssiä näin: Tämä lisenssi sallii muiden levittää, remiksata ja tuunata teostasi sekä luoda sen pohjalta uusia teoksia, mutta tämän kaiken kuitenkin vain epäkaupallisessa tarkoituksessa. Vaikka uusienkin teosten tulee olla epäkaupallisia ja sinut on mainittava alkuperäisenä tekijänä, tällaisia johdannaisteoksia ei tarvitse lisensoida samoilla ehdoilla.
 5. Tilaa halutessasi värikuvia, offprinttejä ja postereita. Huom! niiden maksut joudut kattamaan itse. Organisaatiosi  maksaa vain kirjoittajamaksun (APC-maksu).
 6. Täytä yhteystietosi ”Your Affiliation” sivulla.
 7. Lähetä tilaus. Hintasi on nolla EUR, ellet ole tilannut postereita tms.
 8. Tieto artikkelistasi lähtee organisaatioosi ja Avoimen tiedon keskus käy vahvistamassa affiliaatiosi järjestelmässä.
 9. Artikkeli julkaistaan avoimena.

Oletuksena on, että tilaajaorganisaatioihin affilioituneet kirjoittajat julkaisevat artikkelinsa avoimena. Jos kuitenkin haluat julkaista artikkelisi maksumuurin takana, käy My Publication -prosessi läpi ja ole sen jälkeen yhteydessä Avoimen tiedon keskukseen. Saat kustantajalta uuden linkin My Publication-järjestelmään ja artikkelisi julkaistaan maksumuurin takana.

Lisätietoa: Springerin ohje

Artikkelin ns. non-standard workflow (Pieni osa lehdistä noudattaa normaalista poikkeavaa workflowta, voit tarkistaa nimekekohtaisen tiedon nimekelistasta)

 1. Prosessi vaihtelee nimekkeittäin.
 2. Käytä organisaatiosi nimeä ja sähköpostidomainia kaikessa kommunikaatiossa lehden kanssa.
 3. Hyväksy lehtinimekkeen käyttämä avoimen julkaisemisen lisenssi (CC BY tai CC BY-NC nimekkeestä riippuen)
  1. CC BY 4.0 (Nimeä)  Creative Commons kuvaa lisenssiä näin: Tämä lisenssi sallii muiden levittää, remiksata ja tuunata teostasi sekä luoda sen pohjalta uusia teoksia, myös kaupallisessa tarkoituksessa, kunhan sinut mainitaan alkuperäisenä tekijänä.
  2. CC BY-NC 4.0 (Nimeä-EiKaupallinen) Creative Commons kuvaa lisenssiä näin: Tämä lisenssi sallii muiden levittää, remiksata ja tuunata teostasi sekä luoda sen pohjalta uusia teoksia, mutta tämän kaiken kuitenkin vain epäkaupallisessa tarkoituksessa. Vaikka uusienkin teosten tulee olla epäkaupallisia ja sinut on mainittava alkuperäisenä tekijänä, tällaisia johdannaisteoksia ei tarvitse lisensoida samoilla ehdoilla.
 4. Tieto artikkelistasi lähtee organisaatioosi ja Avoimen tiedon keskus käy vahvistamassa affiliaatiosi järjestelmässä.
 5. Artikkeli julkaistaan avoimena.

HUOM! Oletuksena on, että tilaajaorganisaatioihin affilioituneet kirjoittajat julkaisevat artikkelinsa avoimena. Jos kuitenkin haluat julkaista artikkelisi maksumuurin takana, käy julkaisuprosessi läpi ja ole sen jälkeen yhteydessä Avoimen tiedon keskukseen.

Taylor & Francis

Tutkijat voivat julkaista artikkelinsa avoimina maksutta Taylor & Francisin Open select standard rate -lehdissä sekä lehdessä Annals of Medicine 3.6.2020–31.12.2022.

Huom. Maksuttomia avoimia artikkeleita voidaan sopimuksen puitteissa julkaista vuosittain rajallinen määrä.

Olet oikeutettu julkaisemaan artikkelisi avoimena maksutta, jos

 1. Artikkelisi on hyväksytty julkaistavaksi 3.6.2020 alkaen jossain Taylor & Francisin Open Select Standard Rate lehdessä tai lehdessä Annals of Medicine. Tarkista oletko julkaisemassa lehdessä, jonka sopimus kattaa, sillä tieto OA-sopimuksesta tulee kaikille kirjoittajille. Avoimen julkaisemisen lehtilista sopimuksen allekirjoitushetkellä. Huom! Listaan voi tulla muutoksia sopimuskauden aikana. Ajantasainen tieto maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen oikeuttavista lehdistä löytyy Taylor & Francisin Open Access Cost Finderista
  • Ohjeet tarkistamiseen: Valitse pudotusvalikosta lehti, jossa olet julkaisemassa, sen alta "Open Select" ja hae. Lehti ei kuulu sopimukseen, mikäli hakutulos on "Sorry, no journals were returned by the current search criteria". Mikäli saat lehden haulla näkyviin, sinun tulee vielä tarkistaa lehden APC-maksu klikkaamalla "Calculate your article publishing charge". Valitse pudotusvalikosta artikkelisi tyyppi ja maaksi Finland. Mikäli saat tiedon "Standard article publishing charge (APC) EUR 2495", lehti kuuluu sopimukseen ja olet oikeutettu maksuttomaan avoimeen julkaisemiseen. Mikäli APC-maksu on korkeampi, lehti ei sisälly sopimukseen.
 2. Olet Jyväskylän yliopiston tutkija tai opiskelija.
 3. Olet artikkelisi vastaava kirjoittaja (corresponding author).
 4. Jyväskylän yliopiston vuosittaisessa kiintiössä on jäljellä T&F:n sopimukseen kuuluvia maksuttomia avoimia artikkeleita.

Yleisimmät hyväksyttävät vertaisarvioidut artikkelityypit:

 • Article
 • Review
 • Research Article
 • Review Article
 • Report
 • Short Communication
 • Case Report
 • Note
 • Original Article
 • Guest Editorial

Miten saan edun käyttööni?
Katso ohjeet: Artikkelin julkaiseminen Taylor & Francisin lehdissä

Wiley

FinELib-konsortion sopimus Wileyn kanssa mahdollistaa artikkeleiden julkaisemisen avoimena Wileyn Full OA- ja hybridilehdissä sopimuskaudella 2020–2022.

Vuonna 2020 noin 53 % sopimuksessa mukana olevien organisaatioiden artikkeleista voidaan julkaista ilman lisämaksua (Article Processing Charge, APC). Vuosina 2021–2022 noin 100 % artikkeleista voidaan julkaista ilman lisämaksua.

Huom! Vuoden 2020 artikkeleiden julkaisukiintiö on täynnä.

Voit julkaista artikkelisi avoimena, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät:

 • olet artikkelisi vastaava kirjoittaja (corresponding author)
 • artikkelisi on hyväksytty sopimuskauden aikana 17.2.2020–31.12.2022
 • artikkelityyppi on primary research article tai review article
 • olet JYUn tutkija tai opiskelija
 • artikkelisi julkaistaan Wileyn Full OA- tai hybridilehdessä

Organisaatiosi vahvistaa affiliaatiosi julkaisuprosessin aikana.

Sopimus kattaa Wileyn Full OA- ja hybridilehdet. Alla olevista lehtilistoista löydät tiedot nimekkeistä sekä avoimen julkaisemisen lisensseistä.

Wileyn käytössä olevat avoimen julkaisemisen Creative Commons (CC) -lisenssit:

Ohjeet vastaavalle kirjoittajalle

Artikkelin julkaiseminen avoimena Wileyn Full OA -lehdessä

 • Lähettäessäsi artikkelia hyväksyttäväsi Full OA -lehdessä seuraa Wileyn submittointijärjestelmän ohjeita saadaksesi organisaatiokohtaisen koodisi artikkelin avointa julkaisemista varten.
 • Open Access -vaiheessa tarkista oletko oikeutettu avoimeen julkaisemiseen ilman lisämaksua (article publication charge) valitsemalla oma organisaatiosi pudotusvalikosta.
 • Kun olet valinnut organisaatiosi, näet avoimen julkaisemisen koodisi. Klikkaa painiketta Copy code ja liitä koodi julkaisuprosessin edetessä kenttiin, joissa sitä kysytään.
 • Kun olet lähettänyt artikkelisi, organisaatiosi saa pyynnön hyväksyä artikkeli julkaistavaksi avoimena ilman lisäkustannusta.
 • Jos organisaatiosi hyväksyy pyynnön (ja kyseinen lehti hyväksyy artikkelisi), saat asiasta vahvistuksen sähköpostiisi. Tämän jälkeen artikkelisi julkaistaan avoimena valitsemallasi avoimen julkaisemisen CC-lisenssillä.

Wileyn ohjeet: Publishing Your Article in a Fully Open Access Journal (pdf)

Artikkelin julkaiseminen avoimena Wileyn hybridilehdissä

Kun artikkelisi on hyväksytty, rekisteröidy tai kirjaudu osoitteessa www.wileyauthors.com

 • Klikkaa Select OnlineOpen.
 • Valitse organisaatiosi (tai vahvista artikkelin lähettämisen yhteydessä valittu organisaatio) pudotusvalikosta. Voit myös valita I have no affiliations. Jos olet tehnyt tämän vaiheen avoimen julkaisemisen lisenssin valinnan yhteydessä, voit siirtyä kohtaan OnlineOpen - Open Access Option.
 • Sinua pyydetään mahdollisesti vahvistamaan rahoittajatiedot. Voit valita rahoittajan pudotusvalikosta tai etsiä kirjoittamalla tekstikenttään. Voit myös valita ”I have not received any funding”.
 • OnlineOpen - Open Access Option -kohdassa klikkaa Yes, I would like to make my article OnlineOpen ja sitten Confirm. Organisaatiosi saa pyynnön hyväksyä artikkelisi julkaistavaksi avoimena ilman lisäkustannusta.
 • Jos organisaatiosi hyväksyy pyynnön, saat asiasta vahvistuksen sähköpostiisi. Tämän jälkeen artikkelisi julkaistaan avoimena valitsemallasi avoimen julkaisemisen CC-lisenssillä.

Wileyn ohjeet: Make your article open access with OnlineOpen (pdf)

 

Alennetulla APC-maksulla tapahtuvaan OA-julkaisemiseen liittyviin kysymyksiin vastaa informaatikko  Arto Ikonen.